Elif Obeyd

FotografiOrganiseringGrafisk designDigitalt
Elif Obeyd

Biografi

Elif är född 1991 och bor numera i Gävle. Hennes resa inom kommunikationsbranschen började genom kursen på Nyhetsbyrån. Även om hon hade gått språkinriktningen på gymnasiet och läst några kurser i kommunikation på högskola så var det genom momenten med normkritisk kommunikation på Nyhetsbyrån som hon fick verktyg för att skapa just det hon ville. Efter kursen startade Elif FEMTIOTRE Magazine där hon lyfter fram det positiva idéerna som finns i de 53 “utsatta” förorterna i Sverige. Syftet har varit att kartlägga alla föreningar och projekt i förorterna och därmed inspirera fler till att vara delaktiga i samhället och tro på sina idéer även om förorterna i Sverige är bortglömda.

Elif har tidigare jobbat som fotograf på SERGIO Magazine, ett kultur magazine i och om Gävle, som ansvarig för reportage om mode och hem. Hon har även bloggat för SACO under gymnasietiden, jobbat på Arbetsförmedlingen där jag hjälpt arbetssökande med att skriva CV och hitta jobb, samt jobbat som ambassadör för Mälardalens Högskola som har inneburit att vägleda blivande studenter om deras yrkesval och inspirera till studier. Under ett års tid satt Elif också i Gävle kommuns omvårdnadsnämnd som ordinarie ledamot. Senast, i somras, har hon jobbat som studentcoach för #SthlmOp och idag frilansar hon som fotograf.

Den röda tråden i alla de olika typer av kommunikatörsjobb Elif har haft har och brunnit för har på något sätt alltid handlat om att vägleda och inspirera. Hon älskar att höra om olika livsöden och få människor att göra saker. Drömmen är därför att jobba närmare människor i åldern 12-25 år och få de att förverkliga alla sina idéer.

Projekt/referenser

Femtiotre
Femtiotre